Verenigingen

Laatste concert van de winterserie in de Dorpskerk in Rheden

Foto: Wikimedia Commons / Michelverbeek

RHEDEN – Op zondagmiddag 26 maart om 15.30 uur verzorgt de Veluwse Cantorij het zesde en laatste concert van de winterserie in de Dorpskerk. Het kamerkoor zingt muziek van Engelse componisten met Engelstalige teksten.

Het betreft werken van “oude” componisten als Byrd en Händel, maar ook van nieuwe zoals Gjeilo en Mäntyjärvi. De Cantorij zingt als geheel, of in duetten, of solistisch, met begeleiding van gamba en spinet. Om de emotie van de muziek nog beter over te brengen worden afbeeldingen van schilderijen getoond die de sfeer van de uitgevoerde muziekstukken nader illustreren. Kortom, het wordt een heel afwisselend en boeiend concert, vol met betovering, schoonheid en liefde.

De toegang tot het concert is gratis. Er wordt wel een collecte gehouden.
Het programma van dit concert en meer informatie over het koor vindt u op www.groepx.nl.

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten