Streeknieuws

Brandweer: verhoogd risico op natuurbranden

Foto: Martin de Jongh

VELP – De brandweer waarschuwt dat er een verhoogd risico is op natuurbranden in Gelderland. Dat staat te lezen op de website natuurbrandrisico.nl.

Het is deze week warm en in combinatie met regen en een harde wind kan er zomaar een brand ontstaan. Daarom geeft de brandweer ‘code oranje’ af.

Mensen mogen geen open vuren maken in natuurgebieden, zoals met vuurkorven en fakkels. Ook wensballonnen zijn niet toegestaan en een sigaretje opsteken wordt afgeraden. Ontheffingen voor stookverboden zijn niet altijd meer geldig.

 

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten