‘Ellecom moet zo snel mogelijk weer een nieuwe muziektent hebben’

Foto: Omroep Gelderland

ELLECOM – Met een benefietconcert begon muziekvereniging Excelsior zondag met de inzameling van geld voor een nieuwe muziektent aan de Binnenweg. Op oudjaarsdag brandde de vorige muziektent volledig af.

Sinds 1948 nam de muziektent een centrale plaats in op het dorpsplein van Ellecom en was een belangrijke ontmoetingsplek voor inwoners en verenigingen. Onder meer de Ellecomse Oranjevereniging en muziekvereniging Excelsior waren er vaak te vinden.

Daders nog niet gevonden

Nu is er weinig meer van over. De muziektent werd waarschijnlijk verwoest door vuurwerk. De daders zijn nog niet gevonden. In de nieuwjaarstoespraak deed burgemeester Petra van Wingerden nog een oproep voor getuigen.

Met de opbrengst hoopt de vereniging dat er volgend jaar weer een nieuwe muziektent staat. ‘In 2018 bestaat Excelsior 125 jaar en is daarmee de oudste fanfare in de gemeente Rheden’, zegt Bertus Samberg, voorzitter van Excelsior.