Mannen met smoes dringen woning in Velp binnen

Foto: archief Studio Rheden

VELP – Twee mannen zijn woensdagmiddag met een smoes binnengedrongen bij een woning aan de Bergweg in Velp. Of er iets is meegenomen wordt nog uitgezocht.

Bij de 90-jarige bewoner klopten twee mannen op het raam en vertelden dat zij samenwerkten met de politie. Zij vertelden dat er mensen in de woning waren geweest en dat ze daarom in de woning wilden kijken. De mannen waren volgens de politie zeer opdringerig en wisten uiteindelijk naar binnen te gaan.

De mannen vroegen de bewoner de brandkast te openen. Dit heeft de bewoner niet gedaan. Terwijl één man de bewoner aan de praat hield bezocht de andere man diverse ruimtes in de woning. De politie denkt dat de twee man op zoek was naar waardevolle spullen.

Na tien minuten vertrokken ze weer in vermoedelijk een auto. De politie heeft op Facebook een signalement verspreid.