Streeknieuws

Met muziek en een drankje kijken naar het paasvuur in Laag-Soeren

Paasvuur Laag-Soeren, foto: Irene Korff

LAAG-SOEREN – Het eerste paasvuur van dit jaar werd zaterdagavond aangestoken op de weide aan de Badhuislaan in Laag-Soeren. Met een drankje in de hand keken de bezoekers toe hoe de stapel snoeihout in vlammen opging. De Laag-Soerense muziekvereniging Sempre Crescendo zorgde voor vrolijke muziek.

Paasvuren zijn een oeroude traditie in het oosten van Nederland. Met Pasen  worden op verschillende plaatsen in Gelderland grote vuren aangestoken.

Ook in Velp is op eerste Paasdag van 17 tot 22 uur een paasvuur op het Burgemeester Brandtplein.

Deel dit artikel:

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten