Armando treedt op in Grote Kerk in Velp

Foto: Pixabay

VELP – Armando, kunstenaar en schrijver, en Oleg Lysenko, topaccordeonist, betreden samen het podium op 21 april in de Grote Kerk in Velp.

De voorstelling ‘Ik hoorde dat er geluisterd werd’ is een unieke cross-over van literatuur en muziek. Armando leest voor uit eigen poëzie en proza. Oleg speelt muziek van onder meer Victor Vlasov, Tsjaikovski en Strawinsky. Het begint om 20.00 uur.

Dit is een voorstelling in de serie ‘LETTERGREEP’; een samenwerking tussen Cultuurbedrijf RIQQ en Boekhandel Jansen & de Feijter. Voor de pauze interviewt Walter Jansen Armando over zijn kunstenaarschap en is er gelegenheid voor het publiek tot het stellen van vragen.

Armando (1929) is schilder, tekenaar, beeldhouwer en etser. Maar hij is ook schrijver, filmer, theatermaker en tot 2003 violist. Armando werkt al tientallen jaren aan een oeuvre als een huis; een Gesamtkunstwerk met een aantal sterke en consistente thema’s die met eenvoud en kracht worden verbeeld.

Armando groeide op in het Amersfoort van de Tweede Wereldoorlog. De oorlogsjaren bepaalden zijn beeld van de mens en vormen de inspiratiebron voor zijn artistieke oeuvre. Ondanks de zwaarte van zijn thematiek en de melancholische grondtoon van zijn oeuvre, raakt Armando in zijn theaterwerk, sprookjes en verhalen een lichtere, absurdistische, zelfs humoristische snaar.

Oleg Lysenko (1974, Oekraïne) volgde zijn opleiding aan het muziekcollege van Poltava, waarna hij een beurs won voor de vermaarde Tchaikovsky Nationale Muziek Academie in Kiev. Na zijn afstuderen in 1999, bracht Oleg zijn eerste CD ‘Awakening’ uit en zette hij zijn studie voort aan de Messiaen Academie in Nederland. Hij heeft o.a. gespeeld met het Rotterdams Philharmonisch Orkest en trad op in de Spiegelzaal van het Concertgebouw voor de AVRO Oleg heeft een voorliefde voor genre-overschrijdende projecten waarbij beeldende kunst, literatuur en muziek elkaar aanvullen en in elkaar overvloeien.