Jan Siebelink en Jaap Robben op Bookstore Day Velp

Foto: Pixabay

VELP – De schrijvers Jan Siebelink en Jaap Robben zijn op zaterdag 29 april te gast op Bookstore Day in boekhandel Jansen & de Feijter in Velp. Dit wereldwijde evenement wordt dit jaar voor het eerst ook in Nederland gehouden. In navolging van Record Store Day wordt op deze dag de kleinere onafhankelijke boekhandel gevierd met schrijversoptredens en diverse activiteiten.

In het begin van de middag bezoekt schrijver en dichter Jaap Robben (1984) de boekhandel aan de Emmastraat. De auteur van de bestseller Birk, die onlangs nog te gast was bij Adriaan van Dis in het programma De Wereld Draait Door, schrijft naast romans ook gedichten, toneelteksten en kinderboeken (o.a. Suzy en de stinkvinger). Van 15.00 tot 16.00 uur staat niemand minder dan de in Velp geboren auteur Jan Siebelink (1938) achter de kassa. Boekhandelaar Walter Jansen gaat om 16.00 uur in gesprek met de schrijver van romans als het verfilmde Knielen op een bed violen, Margje en Suezkade.

Over de dag verspreid kan het publiek genieten van diverse literaire voordrachten van vaste klanten en medewerkers. Daarnaast wordt deze feestelijke middag muzikaal opgeluisterd door zangeres Ilse Tanis en pianist Noud Maas.