Koningsdag in Velp met markt, lied voor de Koning en straattekenen

Foto: Velp voor Oranje

VELP – Koningsdag in Velp begint traditiegetrouw met de Aubade op de Overtuin. Burgemeester P. van Wingerden-Boers houdt om 10.00 uur een korte toespraak waarna de vlag wordt gehesen en het Wilhelmus wordt gezongen, begeleid door de Velpse Drum- en Showfanfare Mr. H.M. van der Zandt.

Ter gelegenheid van de 50ste verjaardag van Koning Willem-Alexander liet de Bond van Oranjevereniging een verjaardagslied maken. Dirigent Rudy Böhmer van de Velpse Drum- en Showfanfare Van der Zandt arrangeerde de muziek speciaal voor zijn orkest en stuurde tekst en muziek naar alle Velpse scholen. Bij de Aubade wordt de tekst uitgedeeld, zodat iedereen het lied kan meezingen, na het Wilhelmus.

Ballonnen

Voorafgaand aan de Aubade worden honderden oranje ballonnen uitgedeeld door scouts van De Markesteengroep. Niet met helium, maar met lucht, zodat wordt voorkomen dat vogels en de vissen verstrikt raken in de neergedaalde touwtjes en ballonnen. Maar, met medewerking van de Velpse Postduivenvereniging gaan er wel weer meer dan honderd postduiven de lucht in.

Straattekenwedstrijd

De Drum- en Showfanfare gaat op weg naar enkele Velpse verzorgingstehuizen om de oudere Velpenaren een serenade te brengen. Op de Hoofdstraat, tussen Postkantoor en Overtuin, begint dan het Straattekenen in de vakken die zijn getekend door leden van scouting De Velpsche Woudloopers. Iedereen mag gratis meedoen. Een deskundige jury, onder voorzitterschap van de nieuwe kasteelvrouwe van Biljoen, mevr. Mary Heersink, beoordeelt de kunstwerkjes. De prijswinnaars krijgen later een uitnodiging voor de feestelijke prijsuitreiking.

Koningsmarkt

In het centrum van Velp wordt van 10.00 tot 17.00 uur zijn er diverse markten. Op de Overtuin en de Hoofdstraat is er een kleine rommelmarkt en op de Rozendaalselaan en Burgemeester Brandtlaan wordt de Koningsmarkt gehouden met onder meer antiek, curiosa, kunst en boeken. Op de Hoofdstraat en in de Emmastraat is er de Oranjebraderie.

Om 12.00 uur is er Koningsschieten bij de Overtuin en tussen 13.00 en 16.00 uur zijn er de Kinderspelen op het Burgemeester Brandtplein. In de middag is er verder de Oranje Klassieker Rit Velp.

In de avond is er het Villaparkconcert. Het concert wordt gehouden tussen 20.00 en 21.30 uur in de muziektent aan de Vijverlaan.

Het hele programma van Koningsdag in Velp op een rij.

Foto: Velp voor Oranje