Streeknieuws

Rheden zet streep door plan voor tunnel onder spoorwegovergang in Velp

Foto: Pixabay

VELP – Er komt definitief geen tunnel voor fietsers en voetgangers onder de spoorwegovergang bij de Kerkstraat in Velp. Dat heeft de gemeenteraad van Rheden dinsdagavond besloten.

De gemeenteraad had al in 2015 om een onderzoek gevraagd naar de verkeersveiligheid van de spoorwegovergang. Uit dat onderzoek blijkt nu volgens de gemeente dat de spoorwegovergang veilig is.

Ook is er gesproken met omwonenden en die willen volgens de gemeente geen tunnel, omdat er de afgelopen jaren geen ongelukken zijn gebeurd. De gemeenteraad van Rheden volgde unaniem de resultaten van het onderzoek.

Spoorbeheerder ProRail was juist altijd een groot voorstander van een tunnel. ProRail zei eerder in maart tegen Studio Rheden dat de overweg wettelijk veilig is, maar er schieten vaak fietsers met haast tussendoor.

Ook wilde ProRail iets te doen aan de bovengemiddeld veel overwegen op het spoortraject en daarnaast is het volgens ProRail met de komst van een snelfietsroute tussen Arnhem en Dieren wachten op ongelukken.

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten