Jongens proberen mobieltje te stelen van 14-jarige jongen

Foto: Pixabay

RHEDEN – De politie onderzoekt een beroving op de Massenweg in Rheden. Twee jongens liepen daar vrijdagavond rond 21.30 uur richting station toen twee jongemannen, te voet vanaf de Europalaan, op hen afkwamen en bij één van hen een mobiel probeerde weg te pakken.

Het lukte de jongens niet om het mobieltje mee te nemen en gingen er vandoor. Eén van de slachtoffers ging vervolgens in de buurt op zoek naar berovers en vond hen even bij een cafetaria aan de Zwarteweg. Die reden meteen op een zwarte scooter weg. De inmiddels gewaarschuwde politie keek in de omgeving nog uit naar de twee maar trof hen niet meer aan.

Agenten namen van een 14-jarige jongen uit Doesburg aangifte op en van zijn vriendje wordt nog een getuigenverklaring opgenomen. Van de verdachten is een summier signalement bekend. De eerste verdachte is een blanke man, ca 19 jaar en 1.90m, kort zwart haar, slank, grijze spijkerbroek en blauwe trui. De tweede betreft een lichtgetinte man, ca 17 jaar en 1.85m, slank, donkerrode jas.