Streeknieuws

Beeldhouwer geeft historisch pand in Rheden opknapbeurt

Foto: Harry de Leeuw

RHEDEN – Het historische pand De Mul aan de Veerweg in Rheden heeft een grondige opknapbeurt gekregen. Beeldhouwer Harry de Leeuw is al een paar jaar eigenaar van het pand en stak heel wat tijd in de verbouwing.

25 jaar geleden kwam de beeldhouwer, samen met zijn gezin, weer terug naar Rheden. Hij kon via het Slak, een stichting voor woon- en werkruimte voor kunstenaars, tijdelijk het pand huren. Tijdelijk was een rekbaar begrip, want hij woont er nog steeds met zijn gezin.

Na veel onderhandelingen met verschillende ambtenaren over het behoud van het pand aan de Veerweg heeft de Leeuw het pand kunnen kopen en verbouwen.

Het pand, toendertijd geheten De Mul, heeft nu een grondige opknapbeurt gekregen, waarbij de industriële uitstraling benadrukt is. De authentieke zij- en achtergevels zijn behouden gebleven.

Door deze verbouwing is ook de expositieruimte, die in 1993 geopend werd door wethouder Erik Borggreve, weer in ere hersteld.

Na al het werk wordt het pand zaterdag 13 mei geopend door de Rhedense wethouder Constance Pos.

Deel dit artikel:

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten