Rheden houdt enquête over profielschets nieuwe burgemeester

Burgemeester Petra van Wingerden kijkt mee met tellen tijdens de verkiezingen. Foto: Martin de Jongh / Studio Rheden

DE STEEG – Inwoners van de gemeente Rheden mogen meedenken over de profielschets van de nieuwe burgemeester. Burgemeester Petra van Wingerden neemt op 1 januari 2018 afscheid en daarom gaat de gemeente Rheden op zoek naar een nieuwe burgemeester.

De gemeenteraad wil van de inwoners weten over hun verwachtingen van de nieuwe burgemeester. Daarom houdt de raad een enquête. Daarin mogen inwoners aangeven wat zij belangrijk vinden.

De eerste stap in de benoemingsprocedure is het opstellen van een profielschets, een soort vacaturetekst, voor de nieuwe burgemeester. De gemeenteraad stelt deze profielschets op. In de profielschets geeft de gemeenteraad aan wat voor type burgemeester de gemeente zoekt.

De resultaten van de enquête vormen een advies van de inwoners aan de gemeenteraad. De gemeenteraad besluit uiteindelijk over de inhoud van de profielschets. Naar verwachting neemt de raad in juli een besluit over de profielschets.

Kijk voor meer informatie en de enquête op www.rheden.nl/nieuweburgemeester.