Reizigers kunnen over nieuwe voetgangersbrug in Dieren

Foto: Martin de Jongh / Studio Rheden

DIEREN – Treinreizigers kunnen nu een deel van de nieuwe voetgangersbrug bij het station in Dieren gebruiken. Eerst moesten reizigers via de noordkant door een tunneltje lopen, maar dat hoeft niet meer.

Het tunneltje is afgesloten en wordt binnenkort gesloopt. Na de sloop komt er aan de noordkant van de voetgangersbrug een lift. Daarom kunnen mensen die in een rolstoel zitten of slecht ter been zijn tot die tijd alleen via de zuidzijde op het perron komen.

Uiteindelijk komt ook aan de andere kant van de brug een lift. Halverwege juli moet de voetgangersbrug helemaal klaar zijn.

Begin april werd de voetgangersbrug onder grote belangstelling over het station gezet.

https://twitter.com/BHerlaar/status/862582676192198656