Streeknieuws

Roze streep op Posbank als aandenken aan de Giro

Foto: Studio Rheden

RHEDEN – Op de Posbank bij Rheden komt een aandenken aan Giro d’Italia. Bovenaan de Schietbergseweg komt een roze streep op het wegdek op het punt waar Maarten Tjallingii vorig jaar de bergpunten binnenhaalde.

Op de streep staat de tekst: ‘Giro d’Italia 8 mei 2016’. Het aandenken aan het wielerevenement wordt woensdag onthuld.

Vorig jaar ging de Giro d’Italia drie dagen door Gelderland. Op de derde dag kwam de wielerkaravaan door de gemeente Rheden. De heuvels van De Posbank stonden die week internationaal in de schijnwerpers.

Maarten Tjallingii uit Arnhem knalde vorig jaar op 8 mei de Posbank op en veroverde de blauwe bergtrui in de 3e etappe van de Giro d’Italia.

Deel dit artikel:

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten