Verenigingen

Rheden viert op 17 juni voor de 50ste keer het Schaapscheerdersfeest

Foto: Omroep Gelderland

RHEDEN – Zaterdag 17 juni is in Rheden voor de 50ste keer het Schaapscheerdersfeest. Dan worden alle schapen weer geschoren. Op deze dag vertrekken de herders al vroeg in de ochtend met de schapen vanaf de schaapskooi naar pannenkoekenrestaurant Strijland.

De kudde schapen zal daar rond 9.00 uur vertrekken onder begeleiding van March & Showband Rheden naar het Wapen van Rheden, in het centrum van het dorp. Daar staat het Rhedense Fanfare Corps de schapen op te wachten.

Foto: Martin de Jongh / Studio Rheden

Na de toespraken van wethouder Constans Pos en BreBo, de organisator van het feest, verricht de wethouder de eerste knip waarmee het Schaapscheerdersfeest officieel is geopend.

Foto: Martin de Jongh / Studio Rheden

Rond 16.00 uur moeten alle schapen geschoren zijn.  Dan gaat de kudde schapen weer naar de kooi.

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten