Streeknieuws

Een jointje op straat roken blijft mogelijk in Rheden

Foto: Pixabay

DE STEEG – Inwoners van Rheden kunnen gewoon een jointje op straat blijven roken. Een meerderheid van de gemeenteraad van Rheden ziet niets in een onderzoek naar de mogelijkheden voor een blowverbod in de bebouwde kom.

Het college van burgemeester en wethouders wilde onderzoeken of zo’n blowverbod juridisch haalbaar is, maar na een lange discussie in de gemeenteraad is er uiteindelijk een streep door het plan gezet.

D66 en PvdA kwamen met een voorstel om het onderzoek te schrappen uit een uitgebreid plan om het gebruik van soft- en harddrugs onder de inwoners te verminderen.

GroenLinks, SP en GPRB zagen ook niets in het blowverbod en daarmee was er een meerderheid van zestien stemmen voor en negen tegen.

Met de overige punten uit het plan ging de gemeenteraad wel akkoord.

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten