DierenMetDierenBingoSpel voor basisscholen in Rheden

Het DierenMetDierenBingoSpel. Foto: Stichting Dieren met Dieren

DIEREN – Voor de leerlingen in de groepen 5 tot en met 8 op basisscholen in de gemeente Rheden komt het DierenMetDierenBingoSpel beschikbaar. Het spel is een intitiatief van Stichting Dieren voor Dieren.

Met het schoolpakket wil de stichting laten zien hoe mooi Dieren is en hoe de geschiedenis van het dorp in elkaar zit. Het spel zit in een koffer en bestaat uit drie delen.

Met een speurtocht kunnen kinderen zoeken naar beelden, gebouwen en andere bijzondere plekken in de omgeving. In korte filmpjes kunnen de kinderen zien hoe hun opa en oma vroeg naar school gingen, werkten, naar de kermis gingen en sporten. Andere lesmaterialen kunnen in de huidige lessen geschiedenis, kunst en cultuur gebruikt worden.

De scholen kunnen op eigen initiatief het programma uitbreiden met een bezoek aan de Mariatoren, het Hof te Dieren of een oversteek maken met de pont. Hiervoor zijn afspraken gemaakt met deze instellingen en ondernemers en de scholen kunnen hiervoor direct contact opnemen met de betreffende instanties.

Het Bingospel is voor alle scholen gratis aan te vragen. Het complete pakket wordt door de stichting kosteloos beschikbaar gesteld. Scholen kunnen het pakket aanvragen via de website www.dierenmetdieren.nl.