50e schaapscheerdersfeest: dit is er te doen

Foto: Martin de Jongh / Studio Rheden

RHEDEN – Het jubileumjaar is aangebroken. Het 50e schaapscheerdersfeest in Rheden wordt dit jaar gehouden op zaterdag 17 juni. Het schaapscheerdersfeest wordt dit jaar alweer voor de 15e keer het georganiseerd door de Stichting BreBo (Herman Bremer en Jack Mijnheere).

De schapen komen komende zaterdag tegen 9 uur vanuit de schaapskooi op de Posbank met de herders naar beneden begeleid door de March & Showband Rheden . De schapen worden bij het Wapen van Rheden opgewacht door het Rhedens Fanfarekorps.

Na een openingswoord van de Stichting BreBo en Wethouder Constans Pos , die daarna de schaar overhandigd aan de herders, worden ca. 100 schapen nog met de schaar van hun vacht ontdaan. Verdeeld over 4 straten kan iedereen de braderie tot ongeveer 17.00 uur bezoeken.

Er zijn kinderspelen en kinder-sumoworstelen op het grasveld naast de dorpskerk begeleid door de Rhedense Pioniers.  Voor de kinderen is er ook een springkussen. en een draaimolen. En dit jaar zijn er ook aaibare dieren van Stichting Dierenweide bij de Dorpskerk.

Programma
0.900 – 17.00 uur Braderie met ca. 150 kramen en verkoopwagens
10.00 – 17.00 uur In de Dorpskerk zijn de hele dag concerten en een dia voorstelling van oud Rheden
10.00 – 16.00 uur Kinderspelen op het grasveld naast de dorpskerk
10.00 – 16.00 uur Doorlopende demonstratie gymnastiekvereniging Wik.