Open Nederlands Schaakkampioenschap in Dieren

Foto: ONK / Peter Boel

DIEREN – In Theothorne in Dieren zal van 24 juli tot en met 3 augustus weer een groot schaaktoernooi plaatsvinden waaraan ook diverse buitenlandse spelers meespelen. In totaal zullen in elf grootmeesters meedoen.

De winnaar van vorig jaar, Chanda Sandipan uit India, is weer van de partij. Hij zal zijn schaakkrachten meten met ex-kampioenen Erwin l’Ami, Dimitri Reinderman en Viacheslav Ikonnikov.

Nog zeven andere grootmeesters en elf internationaal meesters hebben zich aangemeld, onder wie vele nieuwe gezichten uit India, Duitsland en Polen. Alle partijen beginnen dagelijks om 13.00 uur.

Er wordt ook een weer popquiz georganiseerd, ook populair bij niet-schakers en een Open NK Probleemoplossen voor beginners, een laagdrempelig evenement met vermakelijke schaakpuzzels voor alle niveaus.

Op vrijdagavond is het weer tijd voor Open Snelschaakkampioenschap. Op de zaterdag daarna is er een rapidtoernooi en op diezelfde dag verzorgt Nederlands dameskampioene Anne Haast ‘s middags een simultaan voor jeugdspelers.

Nieuw is de cursus Scheidsrechter 1. Deze cursus is ook interessant voor schakers die meer willen leren over de spelregels. Kijk voor meer info op onk.schaakbond.nl