Bibliotheek Veluwezoom opnieuw gecertificeerd voor 4 jaar

Foto: Bibliotheek Veluwezoom

DIEREN – De Bibliotheek Veluwezoom is opnieuw gecertificeerd. Zij voldoet daarmee aan de eisen die de brancheorganisatie stelt aan openbare bibliotheken. De certificering volgde na een tweedaagse audit, waarin gesprekken met medewerkers en stakeholders gevoerd werden over de wijze waarop en de mate waarin de bibliotheek haar beleid en strategie tot uitvoering brengt.

Positieve beoordeling
Een dergelijke audit wordt om de vier jaar gedaan. Net als voorgaande keren beoordeelden de auditoren de Bibliotheek Veluwezoom over het algemeen positief.

“De Bibliotheek Veluwezoom heeft zich tijdens de audit leren kennen als een relatief kleine bibliotheek die kansen pakt waar dat mogelijk is. Er heerst een open en transparante bedrijfscultuur; de interne communicatielijnen zijn kort.

De bibliotheek heeft veel ambities die breed gedeeld worden binnen de organisatie en door de drie gemeenten waarvoor de bibliotheek werkzaam is. De financiële (en daarmee ook de personele) middelen zijn echter beperkt”.

Directeur Lianne Busser is blij met de positieve woorden. “Er zijn uiteraard ook verbeterpunten aangegeven, geen enkele organisatie is perfect. Maar ook daar ben ik blij mee. Daar kunnen we weer van leren en de organisatie nog beter maken.”