Streeknieuws

Schelmseweg bij Rozendaal moet veiliger voor leerlingen

Schelmseweg in Rozendaal. Foto: Studio Rheden

ROZENDAAL – De Schelmseweg in Rozendaal wordt ter hoogte van de Hertog van Gelrestraat aangepast. De provincie wil de weg veiliger maken voor de leerlingen die straks naar de nieuw te bouwen dorpsschool aan de Bremlaan moeten lopen of fietsen.

Na de zomer van 2018 moet de nieuwe dorpsschool klaar zijn en veel leerlingen moeten straks de drukke provinciale weg N785 (Schelmseweg) oversteken. Daarom gaat de provincie bij de Hertog Van Gelrestraat de oversteek aanpassen.

In de Schelmseweg komen middengeleiders te liggen en de Hertog van Gelrestraat krijgt een haakse aansluiting op deze weg. Het fietspad aan de westzijde van de N785 wordt verbonden met een nieuw fietspad naar de Bremlaan.

Tussen de oversteek vanaf de Hertog van Gelrestraat en het nieuwe fietspad naar de Bremlaan wordt het éénrichtingsfietspad langs de N785 een tweerichtings fietspad.

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten