Taal en rekenen leren in nieuw taalhuis in Dieren

Foto: Pixabay

DIEREN – Inwoners van de gemeenten Rheden en Rozendaal die moeite hebben met lezen, schrijven en rekenen kunnen nu terecht in het Taalhuis Veluwezoom. In de bibliotheek in Dieren werd woensdag  officieel het taalpunt geopend.

Bij het taalpunt kunnen inwoners die rekenen, lezen en schrijven lastig vinden terecht met vragen en samen oefenen. Ook mensen die helemaal geen Nederlands praten kunnen daar elkaar ontmoeten.

Het Taalhuis Veluwezoom werkt met vrijwilligers. Die krijgen een opleiding om zo mensen te helpen met taal en rekenen. Naast Dieren zit het Taalhuis Veluwezoom ook in de bibliotheek in Oosterbeek.

Het Taalhuis is een idee van drie gemeenten (Rheden, Renkum en Rozendaal) en andere organisaties uit de omgeving. Volgens de gemeenten heeft één op de negen Nederlanders moeite met lezen en schrijven en daar willen de gemeenten iets aan doen. Meer informatie is te vinden op www.taalhuisveluwezoom.nl.