Muziektheater RUTH nog 1 keer extra op de planken, nu in Velp

Foto: Muziektheater RUTH

VELP – Voor een driemaal uitverkochte Rhedense Dorpskerk, werd in mei het muziektheater Ruth opgevoerd. Maar er volgt nog één optreden. Op 29 juni wordt het laatste optreden van RUTH opgevoerd in de Grote Kerk aan de Kerkstraat 32 te Velp.

Het bekende verhaal van Ruth en Boaz was de basis voor deze nieuwe theaterproductie. Ruth is een verhaal van duizenden jaren geleden, herschreven naar een verhaal van deze tijd.

Meer dan 9 maanden heeft de groep wekelijks gerepeteerd voor deze musical. Er doen 60 mensen mee tussen de 11 en 83 jaar. De acteurs en zangers komen niet alleen uit Rheden, maar ook uit Dieren, De Steeg en Velp. Daar zal het muziektheater RUTH nog eenmaal worden opgevoerd: op donderdag 29 juni om 20.00 uur in de Grote Kerk aan de Kerkstraat 32 te Velp.

Cindy Gronouwe uit Rheden speelt de hoofdrol Ruth: “Toen ik hoorde dat ik solo moest zingen, heb ik gelijk zangles genomen, de kerk in Velp heeft een mooie akoestiek, dus de zang komt heel goed tot zijn recht”.

Voor de musical zijn kaarten te reserveren via ruthvelp@gmail.com voor 10 euro per stuk.