PvdA Rheden wil app op mobieltje voor meldingen overlast

Foto: Studio Rheden

DE STEEG – De PvdA in Rheden ziet wel iets in een speciale app op de smartphone waarmee inwoners meldingen van overlast kunnen doorgeven aan de gemeente. De partij dient dinsdag een voorstel in tijdens de gemeenteraadsvergadering.

Inwoners kunnen nu via internet, twitter en via de telefoon meldingen doorgeven over bijvoorbeeld het groenonderhoud, een kapotte lantaarnpaal of een losliggende stoeptegel.

Dat gaat voor de PvdA niet ver genoeg en denkt dat dit via een app op een mobieltje veel makkelijker kan. Met de app is het mogelijk om een melding met foto en gps-lokatie door te geven aan de gemeente. De PvdA hoopt dat een melding sneller wordt opgepakt.

Een soortgelijke app wordt ook al in andere gemeenten gebruikt. De PvdA wil dat de gemeente Rheden onderzoek doet naar de mogelijkheden en de kosten van zo’n app. Daarvoor moet de partij dinsdag een meerderheid in de gemeenteraad zien te vinden.