Streeknieuws

PvdA Rheden wil app op mobieltje voor meldingen overlast

Foto: Studio Rheden

DE STEEG – De PvdA in Rheden ziet wel iets in een speciale app op de smartphone waarmee inwoners meldingen van overlast kunnen doorgeven aan de gemeente. De partij dient dinsdag een voorstel in tijdens de gemeenteraadsvergadering.

Inwoners kunnen nu via internet, twitter en via de telefoon meldingen doorgeven over bijvoorbeeld het groenonderhoud, een kapotte lantaarnpaal of een losliggende stoeptegel.

Dat gaat voor de PvdA niet ver genoeg en denkt dat dit via een app op een mobieltje veel makkelijker kan. Met de app is het mogelijk om een melding met foto en gps-lokatie door te geven aan de gemeente. De PvdA hoopt dat een melding sneller wordt opgepakt.

Een soortgelijke app wordt ook al in andere gemeenten gebruikt. De PvdA wil dat de gemeente Rheden onderzoek doet naar de mogelijkheden en de kosten van zo’n app. Daarvoor moet de partij dinsdag een meerderheid in de gemeenteraad zien te vinden.

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten