Rhedenaar krijgt cel voor neersteken buurman en bedreigen echtgenote

Foto: Pixabay

RHEDEN – De rechtbank veroordeelde een 41-jarige man uit Rheden voor het bedreigen van zijn echtgenote en het neersteken en schoppen van hun buurman. Hij kreeg een gevangenisstraf van 42 maanden, waarvan 12 maanden voorwaardelijk, opgelegd.

Op oudjaarsdag ontstond ruzie tussen de man en zijn echtgenote. De aanleiding daarvoor was dat de echtgenote een buitenechtelijke relatie had met de buurman. De man bedreigde eerst zijn echtgenote met een mes.

Met hetzelfde mes stak hij vervolgens de buurman vijfmaal in zijn borst, rug en heup. Daarna heeft hij zijn buurman nog hard tegen het hoofd geschopt, waardoor het slachtoffer zijn kaak brak.

Volgens de rechtbank is poging tot moord niet bewezen. Daarom werd hij veroordeeld voor doodslag. Een deel van de straf is voorwaardelijk, omdat de Rhedenaar volgens de rechtbank functioneert op het grensgebied tussen zwakbegaafd en licht verstandelijk beperkt en omdat hij verminderd toerekeningsvatbaar is,