Streeknieuws

Rhedenaar krijgt cel voor neersteken buurman en bedreigen echtgenote

Foto: Pixabay

RHEDEN – De rechtbank veroordeelde een 41-jarige man uit Rheden voor het bedreigen van zijn echtgenote en het neersteken en schoppen van hun buurman. Hij kreeg een gevangenisstraf van 42 maanden, waarvan 12 maanden voorwaardelijk, opgelegd.

Op oudjaarsdag ontstond ruzie tussen de man en zijn echtgenote. De aanleiding daarvoor was dat de echtgenote een buitenechtelijke relatie had met de buurman. De man bedreigde eerst zijn echtgenote met een mes.

Met hetzelfde mes stak hij vervolgens de buurman vijfmaal in zijn borst, rug en heup. Daarna heeft hij zijn buurman nog hard tegen het hoofd geschopt, waardoor het slachtoffer zijn kaak brak.

Volgens de rechtbank is poging tot moord niet bewezen. Daarom werd hij veroordeeld voor doodslag. Een deel van de straf is voorwaardelijk, omdat de Rhedenaar volgens de rechtbank functioneert op het grensgebied tussen zwakbegaafd en licht verstandelijk beperkt en omdat hij verminderd toerekeningsvatbaar is,

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten