Nog 60 startplekken voor Posbank Cross-Duathlon

Foto: Facebook Politie Rheden-Rozendaal

RHEDEN – Op zaterdag 30 september staat de 4e editie van de Posbank Cross-Duathlon op de kalender. Wie nog wil meedoen moet snel zijn. Het deelnemerslimiet is reeds in zicht. Er zijn nog 60 startplekken beschikbaar en dan sluit de inschrijving.

Atleten uit maar liefst 12 provinciën en 125 verschillende woonplaatsen maken zich inmiddels klaar voor één van de mooiste en spectaculairste Cross-Duathlon wedstrijden in Nederland.

Afstanden
De Posbank Cross-Duathlon is een offroad multisport-evenement bestaande uit hardlopen – mountainbiken – hardlopen. De pittige ‘Lange afstand’ bestaat uit 7km hardlopen, 21km mountainbiken en 3km hardlopen. De ‘Korte afstand’ bestaat uit 4,5km hardlopen, 10km mountainbiken en 2km hardlopen. Je kunt de afstanden individueel of als duo volbrengen. Bij deelname als duo neemt één iemand beide looponderdelen voor zijn rekening en de ander het mountainbiken.

Hoogteverschil
Uniek voor Nederlandse begrippen zijn de vele hoogtemeters die moeten worden bedwongen. Voor de deelnemers aan de ‘Korte afstand’ wachten er circa 300 hoogtemeters. Deelnemers aan de lange afstand kunnen zich opmaken voor ruim 500 hoogtemeters. Het parcours gaat over het terrein rondom Landgoed en Kasteel Rosendael, Emma Piramide en het Rozendaalse Veld.

Deelnemers kunnen zich nu nog aanmelden via Posbankcrossduathlon.nl