Kat beschoten in Dieren: ‘Kees heeft heel veel pijn’

Foto: Criz Versluis:

DIEREN – Kermend van de pijn kwam de kat van Criz Versluis uit Dieren afgelopen weekend thuis. De dierenarts wist in eerste instantie niet wat het beestje mankeerde en gaf hem twee spuiten tegen de pijn en koorts. Inmiddels weet Versluis waarom Kees zo lijdt: de kat is twee keer beschoten.

Op de röntgenfoto die maandag is gemaakt, is te zien dat de kat twee kogeltjes in zijn lijf heeft zitten. Deze dinsdag worden die operatief verwijderd.

Versluis trof haar gewonde kat zaterdagochtend aan. Ze vermoedt dat Kees in de buurt van de Meester Cort van der Lindenstraat en de Doctor Kuyperstraat is beschoten.

Luchtbuks

Dierenarts Khyara van Hummel denkt dat de kogeltjes afkomstig zijn uit een luchtbuks. Volgens haar komt het vaker voor dat katten worden beschoten. ‘In de meeste gevallen gaat het om een dier dat per ongeluk wordt geraakt’, zegt ze.

Foto: Criz Versluis

Een kat heeft daar ook niet altijd last van. ‘Zo’n kogeltje kan best blijven zitten als het door het lichaam wordt ingekapseld’, legt Van Hummel uit. In het geval van Kees gaat die theorie niet op. Het beest heeft zo veel pijn dat beide kogeltjes operatief moeten worden verwijderd.