Inzamelingsactie voor beschoten kat Kees uit Dieren

Foto: Criz Versluis

DIEREN – Om de kosten van de dierenarts voor de beschoten kat Kees te kunnen betalen is Rudie Merz op Facebook een inzamelingsactie begonnen. De kater kwam afgelopen weekend kermend van de pijn thuis bij zijn baasje Criz Versluis uit Dieren. Kees had twee kogels van een luchtbuks in zijn lijf zitten.

De dierenarts wist in eerste instantie niet wat het beestje mankeerde en gaf hem twee spuiten tegen de pijn en koorts. Nadat er een röntgenfoto was gemaakt werd duidelijk dat Kees twee kogeltjes in zijn lijf heeft zitten.

In eerste instantie moest de kat onder het mes, maar uiteindelijk was het niet nodig om de kat te opereren. Volgens de dierenarts kan in veel gevallen zo’n kogeltje blijven zitten als het door het lichaam wordt ingekapseld. In het geval van Kees kunnen de kogeltjes ook blijven zitten.

450 euro

Toch zit Criz Versluis uit Dieren met een hoge rekening van de dierenarts. ‘Het is zeker 450 euro die ik eigenlijk niet zo makkelijk ophoest’, zei Chris eerder deze week bij Omroep Gelderland.

Rudie Merz zag het verhaal bij Omroep Gelderland en besloot om op internet geld in te zamelen voor de rekening van de dierenarts. ‘Ik ben deze doneeractie gestart omdat ik Criz, Marjan en de rest van de dieren in huis een hart onder de riem wil steken’, schrijft Rudie op zijn Facebookpagina. Klik hier voor de pagina met de doneeractie.