Buurtpreventie via WhatsApp begonnen in Dieren Noordwest

Foto: Facebook politie Dieren

DIEREN – Met de onthulling van vijf borden in de wijk Dieren Noordwest is donderdag de buurtpreventie via WhatsApp begonnen. Eén van de borden, op de hoek van de Admiraal Helfrichlaan met de Zeemanlan, werd officieel onthuld door burgemeester Petra van Wingerden.

Met de borden moet duidelijk worden dat de bewoners van de wijk lid zijn van een WhatsApp-groep. ‘Door het gebruik van WhatsApp kunnen bewoners verdachte situaties op een veilige manier signaleren en aan elkaar doorgeven. In een spoedeisende situatie wordt altijd de politie gebeld’, meldt de gemeente.

In de gemeente Rheden zijn inmiddels ongeveer 35 buurtpreventieteams actief. Wie meer informatie wil over het buurtpreventieteam Dieren Noordwest kan mailen naar: buurtpreventie.dnw@gmail.com