Waar staan bijzondere bomen? Rheden wil het weten

Foto: Pixabay

DE STEEG – De gemeente Rheden vraagt inwoners om bijzondere bomen in de gemeente door te geven. Er bestaat sinds 2013 een lijst met bijzondere bomen en de gemeente is bezig deze lijst te actualiseren.

Inwoners krijgen tot 15 september de tijd om door te geven welke bomen op de lijst moeten of er juist af. Via www.rheden.nl/bomenlijst kunnen particuliere en gemeentelijke bomen worden doorgegeven. Daarna gaan boomdeskundigen kijken of de aangemelde bomen op de lijst thuishoren.

De gemeente Rheden wil de regels simpel houden. Bomen die niet op de lijst staan mogen zonder vergunning gekapt worden. Bomen die wel op de lijst staan krijgen een beschermde status. Die mogen alleen gekapt worden als er een vergunning is aangevraagd.

Op de lijst staan op dit moment 1200 particuliere en 7000 gemeentelijke bomen.