Verenigingen

In juli en augustus extra rondleidingen op kasteel Middachten

Foto: Martin de Jongh

DE STEEG – Tijdens de zomeropenstelling worden op de zondagen in juli en augustus extra rondleidingen gegeven  op kasteel Middachten om 13.30 en 15.00 uur. En speciaal voor ‘Quiltmania’ liefhebbers is er op zondag 23 en op zondag 30 juli een extra rondleiding om 14.15 uur.

Ter gelegenheid van de expositie ‘Quilts op Middachten’ worden bijzondere quilts uit de collectie van Middachten in de diverse kamers van kasteel Middachten tentoongesteld.

De slaapkamer van Caroline Mechtild Gravin van Aldenburg Bentinck, Gräfin zu Waldeck Pyrmont is voor deze gelegenheid tijdelijk weer in oude luister hersteld.

Naast de bijzondere quilt van Middachten uit de 17e eeuw, een babyquilt uit ca. 1750 en een quilt vervaardigd door gravin Mechtild uit midden 19e eeuw, worden reproducties van antieke Nederlandse quilts geëxposeerd in het kasteel.

De expositie ‘Quilts op Middachten’ heeft reeds vele bezoekers getrokken. Kijk voor meer info op www.middachten.nl.

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten