Genoeg geld voor rekening dierenarts beschoten kat Kees: ‘Zo lief’

Foto: Criz Versluis:

DIEREN – Het is Rudie Merz uit Dieren gelukt om genoeg geld binnen te halen voor de rekening van de dierenarts voor de beschoten kat Kees. De kat werd vorige week beschoten met een luchtbuks en loopt sindsdien met kogeltjes in zijn lijf.

Zijn baasjes Marjan en Chriz uit Dieren waren helemaal ondersteboven toen ze Kees kermend van de pijn thuis zagen komen. In eerste instantie wist de dierenarts niet wat er aan de hand was, maar na het maken van een röntgenfoto werd duidelijk dat er kogeltjes in het lijf van de kat zaten.

Uiteindelijk hoefde Kees niet onder het mes, maar Marjan en Chriz zaten ondertussen wel met een rekening van de dierenarts van honderden euro’s. Rudie begon op Facebook een doneeractie. Na aandacht bij onder meer Omroep Gelderland en Studio Rheden was het bedrag van ruim 500 euro al binnen anderhalve dag binnen.

Ik heb anderhalve dag alleen maar gehuild zo lief hoe iedereen reageert in de winkel ,op straat en hier. Zoveel geld opgehaald, SUPER. In het bijzonder wil ik Rudie Merz bedanken die deze actie begon zonder dat ik het wist’, schrijft Marjan op Facebook. ‘Ik vergeet dit nooit meer. ‘

Ondertussen gaat het met Kees een stuk beter.  Hij eet en drinkt weer en  de baasjes hopen dat hij over een week weer bijna de oude is. Wie Kees heeft beschoten is nog steeds niet duidelijk.