Vier arrestaties na beroving gouden ketting bejaarde vrouw in Velp

Foto: Facebook politie Velp

VELP – Een bejaarde vrouw is vrijdag aan het eind van de middag beroofd van haar gouden ketting. Dat gebeurde op de Rozendaalselaan in Velp. Later wist de politie vier Roemenen van 18, 20, 36 en 40 jaar oud aan te houden.

De vier vroegen vanuit een grijze auto aan de bejaarde vrouw de weg naar het ziekenhuis en gaven als bedankje een ketting aan de vrouw, maar ondertussen wisten ze de gouden ketting van het slachtoffer mee te nemen.

Een omstander zag de grijze Volkswagen Passat met Frans kenteken wegrijden richting de A12. De politie zocht met meerdere wagens en uiteindelijk werd de wagen in Duiven gevonden. In de wagen zaten drie mannen en een vrouw. Het ging volgens de politie om ‘zigeunertypes’.

Ook werd er een ketting gevonden, maar die bleek niet van het slachtoffer te zijn. De vier zijn aangehouden. Volgens de politie is ook bij een andere vrouw op de Vlashofstraat in Velp geprobeerd met dezelfde truck sieraden te stelen.