Rondleidingen in Kruidentuin van Middachten

Foto: Martin de Jongh

DE STEEG – Op zondag 6 augustus krijgen de meer dan 90 verschillende kruiden in de kruidentuin op Middachten alle aandacht. De tuin, onderhouden door vrijwilligers, is op deze zondag open van 10.30 tot 16.30 uur. De vrijwilligers vertellen u dan graag meer over de verschillende kruiden en hun toepassing.

Zo zijn er geurkruiden als lavendel en rozemarijn, keukenkruiden als basilicum en venkel, maar ook huishoudelijke, algemene en medicinale kruiden. De vrijwilligers laten u proeven van de kruiden, zoals lavendelcake, diverse soorten thee en kruidenbrood.

Verder zal er een imker aanwezig zijn die u meer kan vertellen over bijenkasten op Middachten.

Om 13.30 uur start bij de kassa van de tuin de reguliere tuinrondleiding. Tijdens deze rondleiding wordt verteld over de historische aanleg en de architectuur van de tuin. En om 13.30 en 15.00 uur kunt u deelnemen aan een rondleiding door het kasteel.