Omrijden in Dieren, wegen gaan dit weekend flink op de schop

Foto: Martin de Jongh

DIEREN – Het verkeer in Dieren en omgeving moet dit weekend rekening houden met omleidingen en vertragingen. De werkzaamheden beginnen vrijdagavond om 20.00 uur en duren tot uiterlijk maandagochtend 06.00 uur.

De N348 tussen Ellecom en Dieren wordt dit weekend verplaatst richting het spoor en er worden twee turborotondes aangelegd. Voor het verkeer zijn dit weekend omleidingen ingesteld.

Vanaf maandag is de nieuwe tijdelijke verkeerssituatie klaar en die duurt ongeveer tien maanden. De werkzaamheden zijn onderdeel van Traverse Dieren, het project om de doorstroming van Dieren te verbeteren.

Werkzaamheden in het weekend

  • Dieren Noord en het centrum zijn bereikbaar via de omleidingsroute N786 (Burgemeester Willemsestraat). Zutphen en Doesburg blijven ook gewoon bereikbaar. De spoorwegovergang Harderwijkerweg is dit weekend niet toegankelijk voor autoverkeer. Fietsers en voetgangers kunnen wel gebruik maken van deze overgang.
  • Ellecom blijft bereikbaar via de snelweg A348 en De Steeg. Fietsers en voetgangers kunnen geen gebruik maken van het kruispunt en worden omgeleid via de Hofstetterlaan, Lange Juffer en Arnhemsestraatweg. De aansluiting Zutphensestraatweg met de N317 is voor autoverkeer afgesloten.
Omleidingen tussen 4 en 7 augustus. Foto: provincie Gelderland

Situatie vanaf maandag

  • Het kruispunt Harderwijkerweg is opgeschoven richting de spoorlijn.
  • De nieuwe provinciale weg tussen Ellecom en Dieren is in gebruik genomen.
  • U rijdt tegen twee‘turborotondes’ aan bij Ellecom en Dieren. De rotondes zorgen voor de doorstroming van het verkeer en dat Dieren Zuid en de Doesburgsedijk bereikbaar blijven.
  • Fietsers en voetgangers vanuit de Harderwijkerweg naar Het Rhedens, Dieren zuid of het busstation worden over het nieuwe dek bij het busstation geleid om naar de overkant te komen.
Situatie vanaf 7 augustus. Foto: provincie Gelderland