Nieuw multimediaal project over de oorlog in Velp

Bstuursleden Gety Hengeveld en Patrick Jansen van Velp voor Oranje met directievoorzitter Jan Ummenthum van Rabobank Arnhem e.o. Foto: Velp voor Oranje

VELP – ‘Help Elkander’ is het thema van een multimediaal document in beeld en geluid dat Stichting Velp voor Oranje wil laten maken ter gelegenheid van 75 jaar bevrijding in 2020. Velp voor Oranje is bezig om fondsen voor dit project binnen te halen.

Het onderwerp richt zich op de overlevering van verhalen uit de Tweede Wereldoorlog in Velp. In dit dorp hebben meer dan 600 onderduikers de oorlog overleefd dankzij de hulp en moed van burgers uit alle lagen van de bevolking.

Het streven van Velp voor Oranje is om jongeren actief te betrekken bij de opzet van het project door hen zelf onderzoek te laten doen en vragen te stellen aan ooggetuigen. Ook moet er een documentaire komen voor ouderen.

Velp voor Oranje kreeg uit het Stimuleringsfonds van de Rabobank Arnhem en omstreken al 2500 euro voor het project. Ook allerlei Velpse en Rozendaalse organisaties hebben al geld gedoneerd. Particulieren kunnen ook doneren: NL35 RABO 0310521742.