Streeknieuws

Tientallen bekeuringen voor vroege bezoekers Posbank

Foto: Pixabay

RHEDEN – Er zijn al tientallen bekeuringen uitgedeeld aan bezoekers die voor zonsopkomst natuurgebied de Posbank bij Rheden betraden. Natuurmonumenten kondigde vorige week aan te gaan bekeuren omdat vroege bezoekers het wild verstoren.

Vooral fotografen zijn te vroeg op de Posbank. Zeker nu de heide goed op kleur is, proberen veel bezoekers mooie ochtendplaatjes te maken. Sommigen rijden het gebied in als het nog donker is en dat is volgens Natuurmonumenten verstorend voor het wild. De Posbank is net zoals veel natuurgebieden toegankelijk tussen zonsopkomst en zonsondergang.

Gevolgen voor de natuur

Omdat veel mensen zich daar niets van aantrekken, is Natuurmonumenten begonnen met bekeuren. Ook de politie en de gemeente Rheden delen boetes uit. In totaal zijn de afgelopen dagen 22 mensen bekeurd. Een boete is 90 euro, en daar komen nog 9 euro administratiekosten bij.

Natuurmonumenten benadrukt dat het er niet om gaat zoveel mogelijk bekeuringen uit te delen. De organisatie hoopt dat mensen gaan inzien wat hun vroege bezoek voor gevolgen heeft voor de natuur.

Omroep Gelderland was afgelopen week rond zonsopkomst op de Posbank:

Inhoud niet beschikbaar.
Accepteer cookies door op Accepteren in de banner te klikken

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten