Oorlogsproject in Velp genomineerd voor Erfgoedprijs

Gedenksteen Pinkenberg in Velp. Foto: Velp voor Oranje

VELP – Het project ‘Help Elkander’ van Velp voor Oranje is genomineerd voor de Gouden Gelderse Roos Erfgoedprijs. Het gaat om een multimediaal document in beeld en geluid dat gemaakt wordt vanwege 75 jaar bevrijding in 2020.

Velp voor Oranje wil jongeren en ooggetuigen van Tweede Wereldoorlog elkaar laten ontmoeten op concrete plaatsen in Velp en Rozendaal waar in de oorlog verzet werd gepleegd, waar onderduikers werden verborgen, maar ook waar mensen werden verraden.

De gefilmde ontmoetingen komen op een website en worden verspreid via sociale media. De filmbeelden worden ook samengevoegd tot een documentaire.

In totaal zijn er 24 projecten genomineerd voor de prijs. Er kan tot 24 november gestemd worden op www.erfgoedgelderland.nl.