Streeknieuws

Oorlogsproject in Velp genomineerd voor Erfgoedprijs

Gedenksteen Pinkenberg in Velp. Foto: Velp voor Oranje

VELP – Het project ‘Help Elkander’ van Velp voor Oranje is genomineerd voor de Gouden Gelderse Roos Erfgoedprijs. Het gaat om een multimediaal document in beeld en geluid dat gemaakt wordt vanwege 75 jaar bevrijding in 2020.

Velp voor Oranje wil jongeren en ooggetuigen van Tweede Wereldoorlog elkaar laten ontmoeten op concrete plaatsen in Velp en Rozendaal waar in de oorlog verzet werd gepleegd, waar onderduikers werden verborgen, maar ook waar mensen werden verraden.

De gefilmde ontmoetingen komen op een website en worden verspreid via sociale media. De filmbeelden worden ook samengevoegd tot een documentaire.

In totaal zijn er 24 projecten genomineerd voor de prijs. Er kan tot 24 november gestemd worden op www.erfgoedgelderland.nl.

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten