Streeknieuws

Er komt extra natuur in Rheden, maar dat duurt nog wel twintig jaar

Foto: Omroep Gelderland

DE STEEG – Door de aanleg van een nevengeul in de Havikerwaard, het stuk langs de IJssel tussen Doesburg en Velp, ontstaat er 70 hectare nieuwe natuur in Gelderland.

Behalve natuur is er in de Havikerwaard straks ook ruimte voor recreatie. Door het afgraven van 6,5 miljoen kuub zand komen er bossen en bijzondere waterzones. Boeren moeten plaats maken voor de nieuwe natuur. Ze kunnen verderop verder boeren.

De werkzaamheden zijn begonnen, maar nog niet af. De zandwinning duurt tien jaar, over twintig jaar is het nieuwe natuurgebied af.

Inhoud niet beschikbaar.
Accepteer cookies door op Accepteren in de banner te klikken

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten