Streeknieuws

Reizigers kunnen vanaf maandag lift gebruiken op station Dieren

Foto: Martin de Jongh / Studio Rheden

DIEREN – Reizigers kunnen vanaf maandag gebruik maken van de liften van de loopbrug bij het station van Dieren. Daardoor kunnen mensen die moeilijk ter been zijn ook gebruik maken van de loopbrug.

Er is ruim een jaar gewerkt aan de loopbrug en vanaf maandag is de brug voor iedereen toegankelijk. In het voorjaar van 2018 kunnen reizigers van de loopbrug ook naar de parkeergarage bij het station lopen. Die wordt momenteel gebouwd.

De aannemer is momenteel bezig met de voorbereidingen van de bouw van de parkeergarage. Naar verwachting gaat deze in het voorjaar van 2018 in gebruik. De garage moet er voor zorgen dat de parkeeroverlast in de straten rondom het station tot het verleden behoort.

Fietsers zijn minder blij met de nieuwe brug. Zij klagen steen en been over de brug. Het grootste probleem is de fietsgoot. Die staat veel te dicht bij de muur en is veel te steil. Volgens spoorbeheerder ProRail voldoet de brug aan de eisen.

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten