Streeknieuws

Bouw nieuwe Dorpsschool in Rozendaal begonnen

Foto: Studio Rheden

ROZENDAAL – De bouw van de nieuwe dorpsschool aan de Bremlaan in Rozendaal is begonnen. Lange tijd was de bouw onzeker doordat omwonenden naar de Raad van State waren gestapt. In april kreeg de gemeente alsnog groen licht van de rechter.

Er wordt nu eerst een tijdelijke bouwweg op het terrein aangelegd. Daarna gaat de bouw daadwerkelijk beginnen. In het voorjaar van 2018 moet het hoogste punt van het gebouw worden bereikt. Volgend jaar herfst is het de bedoeling dat de leerlingen les krijgen in het nieuwe schoolgebouw.

Inhoud niet beschikbaar.
Accepteer cookies door op Accepteren in de banner te klikken

Al sinds eind 2006 wordt er gesproken om een nieuwe school in Rozendaal te bouwen. Eerst moest de school op De Del komen, maar dat plan werd in 2012 afgeschoten door de gemeenteraad. Daarna werden negen nieuwe plekken gevonden en uiteindelijk kwam in 2014 een grasveld aan de Bremlaan als winnaar uit de bus.

De omwonenden zijn niet blij met de komst van de school. Zij vinden dat er niet goed onderzoek is gedaan naar alternatieve plekken en daarnaast vrezen ze verkeersoverlast. De omwonenden waren naar de Raad van State gestapt, maar daar kregen ze geen gelijk.

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten