Streeknieuws

Albert Heijn in Rheden wil twee panden slopen en fors uitbreiden

Foto: Studio Rheden

RHEDEN – Albert Heijn in de Groenestraat in het centrum van het dorp Rheden heeft plannen om fors uit te breiden. De supermarktketen heeft twee naastgelegen panden gekocht.

Het gaat om het pand van een voormalig cafetaria en het aangrenzende gebouw van Herman Bremer Woondecoratie. Bij de gemeente Rheden is door Albert Heijn een plan ingediend om uit te breiden. Over de uitbreidingsplannen heeft de gemeente nog geen beslissing genomen, blijkt uit antwoorden op vragen van de lokale fractie GPR/B.

Bij de gemeente Rheden heeft Albert Heijn een melding gedaan om beide panden te slopen. Voor het cafetaria is dat voldoende.

Voor het pand van Herman Bremer Woondecoratie ligt dat anders. Het gebouw met een historische kelder staat op de gemeentelijke monumentenlijst. Hiervoor moet de supermarktketen nog een sloopvergunning aanvragen.

Foto: Studio Rheden

Deel dit artikel:

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten