Kinderen ontwerpen tattoo tijdens stoepkrijtwedstrijd

Foto: Cultuurbedrijf RIQQ

RHEDEN – Elk jaar wordt in de gemeente Rheden een stoepkrijtwedstrijd georganiseerd. Kinderen ontwerpen dit jaar een dier voor een tattoo dat ook nog een plekje krijgt in het logo van het Jeugdcultuurfonds.

Basisschool de Boomgaard organiseerde eerder deze week al de wedstrijd, samen met Cultuurbedrijf RIQQ. De kinderen tekenden hun favoriete dier.

Alle andere basisscholen in Rheden kunnen deze wedstrijd organiseren. Komende week is er op locatie Noord-Oost nog een stoepkrijtwedstrijd te zien.

In Nederland groeien ruim 420.000 kinderen op in armoede. Dat betekent dat er thuis geen geld is voor speelgoed, kleding en leuke uitjes. Het Jeugdcultuurfonds helpt kinderen uit gezinnen waar geen geld is voor dans, muziek of andere creatieve lessen. Met de ontwerpwedstrijd brengen we in de gemeente Rheden de zo belangrijke activiteiten van het Jeugdcultuurfonds onder de aandacht.