Streeknieuws

Kwekerij in Rheden mag toch vogelverschrikkers gebruiken

Foto: Pixabay

RHEDEN – Jarenlang was er juridisch gesteggel over. Twee vogelverschrikkers op het terrein van een boomkwekerij in Rheden. De zaak liep op tot de Raad van State. Die heeft nu beslist dat de kwekerij de vogelverschrikkers toch mag gebruiken.

In 2015 kreeg de kwekerij van de gemeente Rheden te horen dat de vogelverschrikkers van twee en vijf meter moesten verdwijnen. Volgens de gemeente waren het bouwwerken en die mogen daar niet staan.

De kwekerij gebruikte de vogelverschrikkers tussen maart en september om vogels weg te houden van de fruitbomen. De kwekerij stapte naar de rechter, maar die gaf de gemeente in 2015 gelijk. Toch liet de kwekerij het er niet bij zitten en stapte naar de Raad van State.

Twee jaar later krijgt de kwekerij alsnog gelijk. Volgens de Raad van State zijn vogelverschrikkers helemaal geen bouwwerken.  De gemeente moet aan de kwekerij de proceskosten van 3387 euro aan  betalen.

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten