Gemeente Rheden informeert weggebruikers met tekstkarren

Foto: Peter Oversteegen, voorzitter Toeristisch Platform Zuid-Oost Veluwezoom en Ronald Haverkamp, wethouder gemeente Rheden

RHEDEN – Gemeente Rheden heeft drie mobiele lichtkranten aangeschaft. Met deze tekstkarren wil Rheden inwoners, toeristen en bezoekers snel en duidelijk informeren voor allerlei situaties. Volgens wethouder Ronald Haverkamp zijn de tekstkarren een welkome aanvulling op bestaande informatiekanalen.

Haverkamp: “Het is voor de veiligheid essentieel om mensen in de openbare ruimte goed te kunnen informeren. De tekstkarren kunnen we op verschillende plekken snel en flexibel inzetten. Naast het informeren van mensen bij bijzondere verkeerssituaties en gevaarlijke weerssituaties gebruiken we de tekstkarren bij evenementen en calamiteiten.

En we gaan de karren inzetten om mensen te informeren over het voorkomen van woninginbraak en andere criminaliteit. Ze zijn dus echt multifunctioneel en werken ook nog eens op zonne-energie.

Ook ondernemers en winkeliers mogen bij evenementen gebruikmaken van de tekstkarren, zolang ze niet voor commerciële doeleinden bestemd zijn.