Gratis cursus Digisterker in de Bibliotheek Velp

Foto: Bibliotheek Veluwezoom

VELP – De overheid doet steeds meer via internet en moedigt burgers aan om hier gebruik van te maken via hun DigiD. Het gebruiken van deze persoonlijke digitale sleutel van de overheid is echter voor veel mensen een probleem.

Daarom biedt de Bibliotheek Veluwezoom een vierdelige, gratis cursus Digisterker aan die iedereen leert te werken met de elektronische overheid.

De gratis cursus vindt plaats in  Bibliotheek Velp op vier opeenvolgende dinsdagen van 10.00 tot 12.00 uur en start op 10 oktober. Kijk hier voor meer info.

Oefenen met DigiD
De cursus Digisterker bestaat uit 4 bijeenkomsten van 2 uur. Je leert stapsgewijs ervaring opdoen met het werken met de elektronische overheid. Aan bod komen onder meer: een DigiD aanvragen en gebruiken, informatie zoeken en vinden, inloggen op overheidswebsites van bijvoorbeeld de gemeente, het pensioenfonds, het UWV en de Belastingdienst. En je leert hoe je toeslagen aanvraagt of online een afspraak maakt. In een bijbehorend werkboek kun je de geboden informatie rustig nalezen en worden de voorbeelden stap-voor-stap uitgelegd.