Politie informeert burgers over inbraken en babbeltrucs

Foto: Studio Rheden

VELP – Twee medewerkers van politie Velp gaan burgers voorlichten over insluipingen, inbraken en babbeltrucs. In de Mariazaal in Ons Raadhuis in Velp zullen de agenten vertellen wat we er zelf aan kunt doen om nare dingen te voorkomen.

Een bekend voorbeeld uit de praktijk is een babbeltruc om binnen te komen. Er staan een paar vriendelijke dames voor de deur. Zij krijgen het voor elkaar om met een verhaaltje binnen te komen. Als ze weer weg gaan, blijkt uw huis doorzocht en zijn uw waardevolle spullen en dierbare herinneringen verdwenen.

Wilfred van Pijkeren en Arnoud Entius van Politie Oost-Nederland en Gelderland-Midden geven maandag 2 oktober tussen 14 en 15 uur voorlichting in Ons Raadhuis.  Kijk voor meer info op Onsraadhuis.com of loop even binnen op nieuwstraat 1 in Velp.