Aanhoudingen en voertuigen in beslag genomen bij controle in Velp

Foto: Studio Rheden

VELP – Bij een grote verkeerscontrole in Velp zijn vrijdag twee aanhoudingen verricht en dertien voertuigen in beslag genomen. De controle werd gehouden bij het ziekenhuis in Velp.

Er werd gebruik gemaakt van een apparaat dat automatisch nummerplaten kan scannen. Bij het ziekenhuis werden voertuigen, bestuurders en inzittenden gecontroleerd.

De politie en de Marechaussee hebben twee aanhoudingen verricht. Een persoon werd in de boeien geslagen voor het bij zich hebben van pepperspray en de ander voor het bij zich hebben van een vals rijbewijs.

De Belastingdienst heeft dertien voertuigen in beslag genomen. De belastingdienst inde 19.422 euro aan openstaande vorderingen. Ook zijn er voorlopige vorderingen uitgedeeld aan bestuurders met een totaalbedrag van 87.500 euro. Deze bestuurders krijgen twee weken de tijd om hun openstaande schuld te betalen.

Er werden ook meerdere bekeuringen uitgeschreven. Onder meer voor voertuigen met gladde banden, niet correct voeren van verlichting, rijden door rood licht, het niet dragen van de gordel, rijden in de verkeerde rijrichting en het niet tonen van het rijbewijs. Daarnaast inde de politie diverse openstaande boetes.

Foto: Studio Rheden
Foto: Studio Rheden
Foto: Studio Rheden