Streeknieuws

Jeugdbrandweer Rheden eerste bij landelijke wedstrijd

Foto: Jeugdbrandweer Rheden

RHEDEN – De leden van de jeugdbrandweer in Rheden hebben de eerste prijs gewonnen bij de landelijke brandweerwedstrijden. Na de provinciale ronde en halve finale moesten ze zich zaterdag bewijzen tijdens de grote finale in Houten, met succes dus.

De club met brandweermannen in spé tussen de 16 en 18 jaar moest een incident nabootsen. ‘Dit keer was er brand in een agrarische tuinbouwschool met twee slachtoffers’, vertelt Patrick Moll. De jury kijkt naar de inzet, snelheid, veiligheid en tactiek van de verschillende korpsen. ‘Alles is fictief met bijvoorbeeld knetterkastjes.’

De competitie begon met 150 korpsen, in de finale waren er daar nog tien van over. Dat Rheden de prijs in de wacht sleept noemt burgemeester Petra van Wingerden ‘fantastisch.’

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten