Streeknieuws

‘Meer jongeren in Rheden maken gebruik van jeugdzorg’

Foto: Studio Rheden

DE STEEG – In de gemeente Rheden zijn maken steeds meer jongeren gebruik maken van jeugdzorg. Dat zegt wethouder Constans Pos. Ondanks de stijging blijven de kosten volgens hem binnen het beschikbare budget.

De wethouder heeft wel een verklaring voor de stijging. ‘De grotere toestroom is wellicht te verklaren door het beter bekend worden van de mogelijkheden van jeugdzorg.’ Hij wacht nog op een evaluatie om een onderbouwde verklaring te kunnen geven.

De stijging zorgt er niet voor dat de kosten de pannen uit rijzen. Volgens Pos wordt er vooral ingezet op lichtere zorg en daardoor wordt er minder gebruik gemaakt van zwaardere zorg.

 

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten